top of page
Forfatterens bildeRoslinda Schwencke

De Beste Enkle Parfymeoppskriftene Med Eteriske Oljer For Å Omfavne Din Daglige Aromaterapi.


Når du lager parfymeoppskriftene dine med eteriske oljer, bruk rene eteriske oljer av høy kvalitet og fortynn dem riktig med en bærerolje for å unngå hudirritasjon. Med den riktige blandingen av eteriske oljer kan du lage en signaturduft som er unik for deg og som har de fordelene du ønsker.


For å bruke disse oppskriftene, bland de essensielle oljene og legg dem til en bærerolje som jojoba eller søt mandelolje. Påfør deretter pulspunkter etter ønske. Du kan legge blandingen til en sprayflaske og bruke den som en naturlig parfyme. Disse oppskriftene gir et alternativ til tradisjonelle parfymer, som kan inneholde sterke kjemikalier og syntetiske dufter. Eteriske oljer er naturlige og rene og tilbyr ulike helsefordeler, noe som gjør dem til et utmerket valg for en sunn og naturlig parfyme.


De beste eteriske oljene for aromaterapi daglig og omfavn dem. Her er noen grunnleggende enkle og populære parfymeoppskrifter som bruker essensielle oljer med fordelene til hverdagsbruk:



Friskt og Rent:

Denne oppskriften bruker 6 dråper lavendelolje, 4 dråper sitronolje og 2 dråper peppermynteolje. Lavendel er kjent for sine beroligende og avslappende egenskaper, mens sitron løfter opp og forfrisker.

Peppermynte er forfriskende og oppkvikkende. Denne kombinasjonen skaper en frisk, ren, oppløftende duft som kan bidra til å forbedre humøret og fremme avslapping.



Romantisk:

Denne oppskriften bruker 6 dråper ylang-ylang olje, 4 dråper sjasminolje og 2 dråper roseolje. Ylang-ylang er kjent for sine afrodisiakumegenskaper og evne til å fremme lykke og velvære. Jasmin er også et afrodisiakum kjent for sine avslappende og beroligende egenskaper. Rose er romantisk og har en beroligende effekt på sinn og kropp. Denne kombinasjonen skaper en romantisk, sensuell og avslappende duft som kan bidra til å sette stemningen for en spesiell anledning.



Sitrus Burst:

Denne oppskriften bruker 4 dråper sitronolje, 4 dråper bergamottolje og 2 dråper eterisk grapefruktolje. Sitron er oppløftende og stimulerende, mens bergamott er forfriskende og energigivende. Grapefrukt er også oppløftende og har en frisk, sitrusaktig duft. Denne kombinasjonen skaper en frisk, sitrusaktig og energigivende duft som kan bidra til å forbedre humøret ditt og fremme velvære.



Jordlig og varm:

Denne oppskriften bruker 6 dråper patchouliolje, 4 dråper sandeltreolje og 2 dråper kanelolje. Patchouli er jordende og har en varm, jordaktig duft. Sandeltre er beroligende og har en treaktig, varm duft. Kanel er varmende og har en krydret, innbydende duft. Denne kombinasjonen skaper en varm, jordnær, innbydende duft som kan bidra til å fremme komfort og avslapning.



Krydret og sensuell:

Denne oppskriften bruker 4 dråper nellikolje, 4 dråper ingefær og 2 dråper kardemommeolje. Nelliken er varmende og har en krydret, søtlig duft. Ingefær er varmende og har en krydret, forfriskende duft. Kardemomme er varm og har en søt, krydret aroma. Denne kombinasjonen skaper en varm, krydret og sensuell duft som kan bidra til å fremme følelser av lyst og lidenskap.



Søt og fruktig energiserende sitrus:

Denne oppskriften bruker 4 dråper søt appelsinolje, 4 dråper grapefruktolje, 2 dråper bergamottolje og 2 dråper sitronolje. OR bruker 4 dråper sitronolje, 4 dråper grapefruktolje, 2 dråper appelsinolje og 2 dråper bergamottolje. Sitron og grapefrukt er oppløftende og oppkvikkende, mens appelsin er søtt og forfriskende. Bergamott er også forfriskende og energigivende. Denne kombinasjonen skaper en energigivende og oppkvikkende duft som kan bidra til å forbedre humøret ditt og øke energi og positivitet, og bidra til å fremme lykke og velvære.



Floral og fruktig:

Denne oppskriften bruker 6 dråper sjasminolje, 4 dråper roseolje, 2 dråper ylang-ylangolje og 2 dråper neroliolje. Jasmine er avslappende og har en søt, floral duft. Rose er romantisk og har en beroligende effekt på sinn og kropp. Ylang-ylang er også avslappende og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Neroli er søt og har en floral, sitrusaktig duft. Denne kombinasjonen skaper en søt, floral og fruktig duft som kan bidra til å fremme lykke og velvære.



Urte og treaktig:

Denne oppskriften bruker 6 dråper rosmarinolje, 4 dråper lavendelolje, 2 dråper timianolje og 2 dråper sedertreolje. Rosmarin er energigivende og har en frisk, urteduft. Lavendel er beroligende og avslappende. Timian er energigivende og har en frisk, urteduft. Cedarwood er jordet og har en varm, treaktig duft. Denne kombinasjonen skaper en urte- og treaktig duft som kan bidra til å forbedre humøret ditt og fremme velvære.



Søt, krydret varm, innbydende og koselig:

Denne oppskriften bruker 6 dråper vaniljeolje, 4 dråper kanelolje, 2 dråper nellikolje og 2 dråper muskatolje. Vanilje er søt og har en varm, beroligende duft. Kanel er varm og har en krydret, innbydende aroma. Nellik er også varm og har en krydret, søtlig duft. Muskat er søt og har en varm, krydret duft. Denne kombinasjonen skaper en søt og krydret duft som kan bidra til å fremme følelsen av komfort og avslapning.



Avslappende og beroligende:

Denne oppskriften bruker 6 dråper lavendelolje, 4 dråper kamilleolje, 2 dråper ylang-ylangolje og 2 dråper geraniumolje. Lavendel er beroligende og avslappende. Kamille er også beroligende og har en søt, floral duft. Ylang-ylang er avslappende og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Geranium er beroligende og har en søt blomsterduft. Denne kombinasjonen skaper en avslappende og beroligende duft som kan bidra til å fremme fred og velvære.



Frisk og Ren:

Denne oppskriften bruker 6 dråper sitronolje, 4 dråper tetreolje, 2 dråper eukalyptusolje og 2 dråper peppermynteolje. Sitron har en frisk, sitrusaktig duft. Tea tree er rensende og har en frisk, medisinsk duft. Eucalyptus er oppkvikkende og har en frisk, piny duft. Peppermynte er oppkvikkende og har en frisk, mynteduft. Denne kombinasjonen skaper en frisk og ren duft som kan bidra til å fremme følelser av renslighet og velvære.



Søt og sensuell:

Denne oppskriften bruker 4 dråper vaniljeolje, 4 dråper sjasminolje, 2 dråper sandeltreolje og 2 dråper ylang-ylangolje. Vanilje er søt og har en varm, beroligende duft. Jasmine er avslappende og har en søt, floral duft. Sandeltre er sensuell og har en varm, treaktig duft. Ylang-ylang er avslappende og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Denne kombinasjonen skaper en søt og sensuell duft som kan bidra til å fremme følelsen av komfort og avslapning.


Frisk og treaktig:

Denne oppskriften bruker 4 dråper furuolje, 4 dråper sedertreolje, 2 dråper palisanderolje og 2 dråper granolje. Furu er frisk og har en duft av furu. Cedarwood er jordet og har en varm, treaktig duft. Rosewood er søtt og har en treaktig duft. Gran er frisk og har en piney duft. Denne kombinasjonen skaper en frisk og treaktig duft som kan bidra til å fremme følelsen av jording og velvære.



Energigivende og oppløftende:

Denne oppskriften bruker 4 dråper sitronolje, 4 dråper grapefruktolje, 2 dråper peppermynteolje og 2 dråper rosmarinolje. Sitron er oppløftende og har en frisk, sitrusaktig duft. Grapefrukt er energigivende og har en frisk, sitrusaktig duft. Peppermynte er oppkvikkende og har en frisk, mynteduft. Rosmarin er energigivende og har en frisk, urteduft. Denne kombinasjonen skaper en energigivende og oppløftende duft som kan bidra til å forbedre humøret ditt og øke energien.



Forfriskende, oppkvikkende, oppløftende og energigivende:

Denne oppskriften bruker 6 dråper peppermynteolje, 4 dråper sitronolje, 2 dråper rosmarinolje og 2 dråper eukalyptusolje. Peppermynte er oppkvikkende og har en frisk, mynteduft. Sitron er oppløftende og har en frisk, sitrusaktig duft. Rosmarin har en treaktig, urteaktig duft som er oppkvikkende, energigivende og frisk, urteaktig. Eucalyptus har en frisk, piney duft og er oppkvikkende. Denne kombinasjonen skaper en oppløftende, energigivende og forfriskende duft som kan bidra til å forbedre humøret ditt, øke energien og fremme følelser av energi og velvære.



Sensuell og romantisk:

Denne oppskriften bruker 6 dråper ylang-ylang olje, 4 dråper sjasminolje, 2 dråper patchouliolje og 2 dråper vaniljeolje. Ylang-ylang er avslappende og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Jasmine er avslappende og har en søt, floral duft. Patchouli er sensuell og har en varm, jordaktig duft. Vanilje er søt og har en varm, beroligende duft. Denne kombinasjonen skaper en sensuell og romantisk duft som kan bidra til å fremme følelsen av komfort og avslapning.



Forfriskende og avkjølende:

Denne oppskriften bruker 4 dråper eukalyptusolje, 4 dråper peppermynteolje, 2 dråper limeolje og 2 dråper Cajeput tetreolje. Eucalyptus er oppkvikkende og har en frisk, piny duft. Peppermynte er oppkvikkende og har en frisk, mynteduft. Sitron er oppløftende og har en frisk, sitrusaktig duft. Tea tree er rensende og har en frisk, medisinsk duft. Denne kombinasjonen skaper en forfriskende og avkjølende duft som kan bidra til å fremme følelsen av renslighet og velvære.



Jordlig og jordet:

Denne oppskriften bruker 6 dråper sedertreolje, 4 dråper vetiverolje, 2 dråper sandeltreolje og 2 dråper patchouliolje. Cedarwood har en treaktig, jordaktig duft. Vetiver har en jordaktig, jordende duft kjent for sine beroligende egenskaper. Sandeltre har en varm, treaktig aroma og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Patchouli har en treaktig, jordaktig aroma og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Denne kombinasjonen skaper en jordaktig og jordende aroma som kan bidra til å fremme følelsen av ro og balanse.



Blomsteraktig og romantisk:

Denne oppskriften bruker 6 dråper sjasminolje, 4 dråper roseolje, 2 dråper lavendelolje og 2 dråper ylang-ylangolje. Jasmin har en søt, floral duft. Rose har en søt, floral duft. Lavendel har en blomsteraktig, urteaktig duft. Ylang-ylang er avslappende og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Denne kombinasjonen skaper en floral og romantisk duft som kan bidra til å fremme følelser av kjærlighet og avslapning.



Krydret og varm:

Denne oppskriften bruker 4 dråper kanelolje, 4 dråper nellikolje, 2 dråper muskatolje og 2 dråper ingefærolje. Kanel har en krydret, innbydende duft. Nellik har en krydret, søt duft. Muskat har en varm, krydret duft. Ingefær har en varm, krydret aroma. Denne kombinasjonen skaper en krydret og varm duft som kan bidra til å fremme følelsen av komfort og avslapning.



Avslappende spa-dag:

Denne oppskriften bruker 6 dråper lavendelolje, 4 dråper eukalyptusolje, 2 dråper peppermynteolje og 2 dråper bergamottolje. Lavendel har en blomsteraktig, urteaktig duft kjent for sine avslappende egenskaper. Eucalyptus har en frisk, piney duft og er oppkvikkende. Peppermynte er oppkvikkende og har en frisk, mynteduft. Bergamott har en sitrusaktig, floral duft kjent for sine beroligende egenskaper. Denne kombinasjonen skaper en avslappende spa-dagduft som kan bidra til å fremme avslapning og ro.



Oppløftende og energigivende:

Denne oppskriften bruker 6 dråper bergamottolje, 4 dråper grapefruktolje, 2 dråper sitronolje, 2 dråper rosmarinolje og 2 dråper peppermynteolje. Bergamott har en sitrusaktig, floral duft kjent for sine beroligende egenskaper. Rosmarin har en treaktig, urteaktig duft og er oppkvikkende. Grapefrukt har en frisk, sitrusaktig duft. Sitron har en frisk, sitrusaktig duft. Peppermynte er oppkvikkende og har en frisk, mynteduft. Denne kombinasjonen skaper en oppløftende og energigivende duft som kan bidra til å fremme følelser av positivitet, lykke og energi.



Søte drømmer:

Denne oppskriften bruker 6 dråper lavendelolje, 4 dråper vaniljeolje, 2 dråper ylang-ylangolje og 2 dråper kamilleolje. Lavendel har en blomsteraktig, urteaktig duft kjent for sine avslappende egenskaper. Vanilje har en varm, søt duft. Ylang-ylang er avslappende og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Kamille har en blomsteraktig, urteaktig duft kjent for sine beroligende egenskaper. Denne kombinasjonen skaper duften av en søt drøm som kan bidra til å fremme følelser av avslapning og ro og kan brukes til å fremme avslappende søvn.



Fokus og konsentrasjon:

Denne oppskriften bruker 6 dråper rosmarinolje, 4 dråper peppermynteolje, 2 dråper sitronolje og 2 dråper basilikumolje. Rosmarin har en treaktig, urteaktig duft og er oppkvikkende. Peppermynte er oppkvikkende og har en frisk, mynteduft. Sitron har en frisk, sitrusaktig duft. Basilikum har en søt, urteaktig duft og er kjent for sin evne til å fremme fokus og konsentrasjon. Denne kombinasjonen skaper en fokus- og konsentrasjonsduft som kan bidra til å fremme følelsen av årvåkenhet og mental klarhet.



Stressavlastende:

Denne oppskriften bruker 6 dråper lavendelolje, 4 dråper bergamottolje, 2 dråper ylang-ylangolje og 2 dråper røkelsesolje. Lavendel har en blomsteraktig, urteaktig duft kjent for sine avslappende egenskaper. Bergamott har en sitrusaktig, floral duft kjent for sine beroligende egenskaper. Ylang-ylang er avslappende og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Frankincense har en varm, treaktig duft kjent for sine beroligende egenskaper. Denne kombinasjonen skaper en stressavlastende duft som kan bidra til å fremme avslapning og ro.



Romantikk/Romanse:

Denne oppskriften bruker 6 dråper sjasminolje, 4 dråper ylang-ylangolje, 2 dråper patchouliolje og 2 dråper sandeltreolje. Jasmin har en floral, søt duft kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Ylang-ylang er avslappende og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Patchouli har en treaktig, jordaktig duft og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Sandeltre har en varm, treaktig duft og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Denne kombinasjonen skaper en romantisk duft som kan bidra til å fremme følelser av kjærlighet og lidenskap.



Jording og sentrering:

Denne oppskriften bruker 6 dråper røkelsesolje, 4 dråper sandeltreolje, 2 dråper myrraolje og 2 dråper vetiverolje. Frankincense har en varm, treaktig duft kjent for sine beroligende egenskaper. Sandeltre har en varm, treaktig aroma og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Myrra har en varm, treaktig aroma og er kjent for sine beroligende egenskaper. Vetiver har en jordaktig, jordende duft kjent for sine beroligende egenskaper. Denne kombinasjonen skaper en jordende og sentrerende duft som kan bidra til å fremme følelsen av ro og balanse.



Avslappende, beroligende og beroligende:

Denne oppskriften bruker 6 dråper lavendelolje, 4 dråper kamilleolje, 2 dråper bergamottolje og 2 dråper ylang-ylangolje. Lavendel er avslappende og beroligende og har en floral, søt duft. Lavendel er beroligende og har en floral, søt urteaktig duft. Kamille er avslappende og har en floral, søt duft. Bergamott har en sitrusaktig, floral duft kjent for sine beroligende egenskaper. Ylang-ylang er avslappende og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Denne kombinasjonen skaper en beroligende duft som kan bidra til å fremme avslapning, ro og fred.



Beroligende og beroligende:

Denne oppskriften bruker 6 dråper lavendelolje, 4 dråper kamilleolje, 2 dråper bergamottolje og 2 dråper sandeltreolje. Lavendel er avslappende og har en floral, søt duft. Kamille er avslappende og har en floral, søt duft. Bergamott har en sitrusaktig, floral duft kjent for sine beroligende egenskaper. Sandeltre har en varm, treaktig duft og er kjent for sine afrodisiakumegenskaper. Denne kombinasjonen skaper en beroligende og beroligende duft som kan bidra til å fremme avslapning og ro.



De beste eteriske oljene for parfymeoppskrifter inkluderer bergamott, lavendel, søt appelsin, grapefrukt, sitron, rose, ylang-ylang, patchouli, sandeltre og vetiver. Hver av disse oljene har en unik duft og fordeler, fra å fremme avslapning og velvære til å jorde og stabilisere følelser.


Du kan også blande flere eteriske oljer for å lage en unik og tilpasset duft. Forholdet mellom eteriske oljer og bæreroljer vil variere avhengig av styrken på duften som ønskes, men et godt utgangspunkt er å bruke 10-15 dråper eterisk olje per 1 unse bærerolje.


Det er også viktig å huske at eteriske oljer ikke bør være ufortynnet på huden, da de kan forårsake hudirritasjon eller allergiske reaksjoner. Sørg for å lappteste eventuelle nye blandinger før du bruker dem, og følg alle sikkerhetsreglene som produsenten av eteriske oljer anbefaler.


Det er også viktig å være oppmerksom på miljøet og unngå å bruke eteriske oljer som er skadelige for dyr eller miljøet. Undersøk kildene til eteriske oljer før du kjøper dem for å sikre at de oppnås gjennom bærekraftig og etisk praksis.


Ved å følge disse retningslinjene kan du lage en signaturduft som ikke er unik, men også gunstig for ditt velvære. Omfavn fordelene med eteriske oljer i parfymeoppskriftene dine og nyt opplevelsen av å lage din egendefinerte duft.


Avslutningsvis er det en morsom og givende opplevelse å lage parfymeoppskrifter med eteriske oljer. Med litt kreativitet og eksperimentering kan du lage en signaturduft som er unik for deg. Når du lager parfymeblandingene dine, er det viktig å bruke rene eteriske oljer av høy kvalitet, fortynne dem riktig med en bærerolje og utføre en lappetest før du bruker dem på et større hudområde. Oppbevar blandingene dine på et kjølig, mørkt sted, vekk fra direkte sollys og varme, og i lufttette beholdere.



Awake your emotions with scents.


Dufter og aromaterapi brukes i Feng Shui for å oppmuntre til balanse og harmoni og utløse en spesifikk følelsesmessig respons. Duftene kan slippe ut i innemiljøet på forskjellige måter, inkludert essensielle oljer, stearinlys, røkelse, romsprayer og aromaterapimaskiner. Ifølge Freud er duften den raskeste måten å utløse en følelsesmessig respons på; dufter og dufter i Feng Shui er en enkel måte å hjelpe til med å vekke og styre disse følelsene.


I Feng Shui har aromaer og dufter også en kraftig effekt på flyten av chi, eller energi, i hjemmet eller kontoret. Positive dufter hever chien og kan relateres direkte til spesifikke følelser. For eksempel kan duften av lavendel slappe av deg, duften av sjasmin kan sette deg i en romantisk stemning, duften av einer vil rense deg, og duften av salvie vil få deg til å føle den sikre duften av grapefrukt, som stimulerer din hukommelse. Disse varene er av høyeste kvalitet og kommer i ulike alternativer for å passe dine behov. Hvis du har et behov, er det sannsynligvis en olje for det. Ikke overraskende kan disse oljenes kraftige, rensende, positive energi hjelpe Feng Shui i alle rom. De er et must-have i vår Feng Shui-verktøykasse.










22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page