top of page
Forfatterens bildeRoslinda Schwencke

Eteriske oljer som er bra for avslapning med god natts søvn.


Aromaterapi som en naturlig metode for sovemiddel med disse eteriske oljer.


Eteriske oljer for søvn har blitt brukt siden tidenes begynnelse for naturlig og effektivt å behandle søvnforstyrrelser, sammen med en endeløs liste over andre plager. Den tidligste registreringen av bruk av essensielle oljer er den historiske "Yellow Emperor's Classic of Internal Medicine", fullført i 2697 f.Kr. Den viser egenskapene til over 300 forskjellige planter og deres medisinske bruk.


To tusen år senere dokumenterte Hippokrates (460-377 f.Kr.), kjent som The Father of Medicine, over 200 forskjellige urter i løpet av hans levetid. Han behandlet pasienter med bad, massasje med infusjoner og intern bruk av urter som fennikel, persille, hypericum og valerian, og utviklet metoder som fortsatt brukes jevnlig i dag i te og eteriske oljer for å behandle søvnløshet.


Mange eteriske oljer har avslappende eller beroligende egenskaper som kan hjelpe en person med å sove. Noen eteriske oljer kan fremme en følelse av ro eller avslapning, noe som kan hjelpe en person til å oppnå en bedre natts søvn. Den gode nyheten er at ofte kan naturlige metoder bidra til å forbedre søvnen. Å inhalere eller påføre eteriske oljer lokalt i en bærerolje kan fremme visse helsemessige fordeler, for eksempel å fremme søvn. Luktenervene i nesehulen sender avslappende signaler til en del av hjernen vår når de kommer i kontakt med duften av eteriske oljer. Denne beroligende effekten hjelper nervesystemet til å slappe av og forbereder kroppen på søvn. Denne unike egenskapen til eteriske oljer spiller en enorm rolle i aromaterapi, som hjelper på flere helserelaterte problemer.


Aromaterapi hjelper med å håndtere smerte, stress, søvn, ømme ledd og flere andre problemer.


Visse eteriske oljer, brukt på riktig måte og proporsjoner, kan lande deg komfortabelt i himmelen! Noen få dråper er vanligvis alt som skal til, og inntaksalternativene inkluderer luftdiffusorer, damp fra gryter med kokende vann eller rett og slett massering direkte inn i huden. Prøv en av disse eteriske oljene for å få deg jevn hver natt.


Dette brede utvalget av eteriske oljer er tilgjengelig for kjøp online. Legg 1-3 dråper på tinningene eller fotsålene.


Lavender Oil

Lavendel eteriskeolje er toppen av feltet for å hjelpe med søvn. Tallrike studier har sitert effektiviteten av å inhalere lavendelolje for å holde søvnløshet i sjakk. Lavendel har beroligende og beroligende effekter, og bidrar til å senke hjertefrekvens, temperatur og blodtrykk, noe som kan forbedre søvnkvaliteten og varigheten. Lavendelolje reduserer også angst og stress, noe som er avgjørende for å slappe av på slutten av en lang dag fylt med vanskeligheter og forbedrer hjernens funksjon, og reduserer hodepine.



Frankincense

Frankincense kan være en av de eldste velkjente aromatiske urtene på planeten. Hentet fra Boswellia sacra-treharpiksen, viser flere studier at dens søte, treaktige duft lindrer spenninger og hjelper pasienter med å slappe av til en mer avslappende søvn.


Ylang Ylang Oil

Kanskje ikke et fullt så potent søvnmiddel som lavendelolje, ylang-ylang hjelper til med å senke blodtrykk og hjertefrekvens og gjør kroppen klar for søvn. Når den pustes inn, gir oljen en veldig fruktig og behagelig duft, beroligende i seg selv.


Clary Sage

Eterisk salvieolje er kjent for sine stressavlastende egenskaper og en behagelig aroma. Når det inhaleres, kan det fremme avslapning, emosjonell stabilitet og PMS-lindring og har vist seg å ha antidepressive effekter for kvinner i overgangsalderen. Spesielt for å føle deg deprimert, er salvieolje et must. I motsetning til vanlig salvie, utmerker salvieolje seg ved å bekjempe de mørke tankene som regelmessig beleirer folk når dagen gir vei til natt og vil berolige ditt urolige sinn nok til å dytte deg over disse hindringene inn i en dyp, avslappende dvale.



Chamomile Oil

Kamille er nyttig for å fremme ro og hjelpe til med avslapning. De beroligende effektene av kamilleolje og dens fordeler ved å få til søvn er mer generelle enn spesifikke. Den direkte effekten av denne oljen på kroppens rytmer og temperatur er minimal, men når den spres i luften, har den subtile blomsteraromaen en beroligende og avslappende effekt på sinnet. Romersk kamille, spesielt dens friske, eplefargede duft, er ideell for å avverge angst.


Peppermint Oil

Peppermynteolje er ikke et tradisjonelt søvnhjelpemiddel, men er flott for å fremme hvile ved å tømme hodet, både billedlig og bokstavelig talt. Den behagelige aromaen av peppermynteolje kan være avslappende; Likevel, mer til poenget, hvis du lider av sesongmessige allergier eller støvfølsomhet, vil ingenting lette symptomene dine bedre eller raskere enn å spre litt peppermynteolje i luften på soverommet ditt. Når du endelig finner lindring for de såre nesegangene, er avslappingen til avslapning og søvn plutselig og tilfredsstillende.


Bergamot Oil

Bergamottolje har noe for enhver smak, og personer med søvnløshet er intet unntak. Kjent for sine anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper, reduserer bergamottolje også blodtrykk og hjertefrekvens og forbereder kroppen på søvn, omtrent på samme måte som lavendelolje og ylang-ylangolje gjør. Bergamottolje har vist seg å redusere stressende tanker, en vanlig barriere for god hvile. Noen få dråper bergamott i en dampende gryte med vann puster dypt inn, reduserer psykologisk stressrespons, senker blodtrykket og reduserer hjertefrekvensen og kortisol ofte tilsatt av angst. Søvnen vil ikke være langt bak!


Sandalwood Oil

Sandeltreolje er rik, treaktig, jordaktig duft og har en gammel historie med bruk for avslapning og angstlindring. Vitenskapelig forskning indikerer at sandeltre kan være effektivt for å lindre angstsymptomer. Forskning har også vist at sandeltre kan ha beroligende effekter, redusere våkenhet og øke mengden ikke-REM-søvn. Få oljer er like effektive som sandeltre til å fremme dyp hvile, hovedsakelig på grunn av dens humørbalanserende egenskaper. Mens andre oljer kan senke hjertefrekvensen eller jage vekk bekymrende tanker, er sandeltreolje unik fordi den jevner ut deg følelsesmessig. Ta med et snev av sandeltre for å hvile og slappe av for å forberede deg til leggetid.

Cedarwood Oil

Med den samme typen treaktig aroma som eterisk sandeltreolje, er sedertreolje rimeligere, om enn noe mindre effektivt, et alternativ for å lette stress og ta kanten av. Cedarwood antas å være bra for å avgifte og fjerne negative følelser. Innånding av sedertre utløser frigjøring av serotonin i hjernen, som omdannes til melatonin; den eteriske oljen er kjent for sine beroligende egenskaper og nytte ved behandling av søvnløshet. For best resultat, påfør lokalt eller bland med kamille og spred i luften på soverommet.


Marjoram Oil

Mange eteriske oljer vil hjelpe deg med å sove, men merianolje vil holde deg der. Du kan regne med at den søte duften beroliger deg både fysisk og mentalt og gir den typen dyp, fredfull søvn hvor du virkelig helbreder og lader opp. Eteriske oljer av rose og geranium har lignende blomsterdufter, og begge har vist seg å redusere stress og angst alene og i kombinasjon med andre eteriske oljer. Jo søtere merian er, jo bedre som søvnhjelp.



VANILLA

Den søte duften av vanilje appellerer til mange mennesker, og den har en lang historie med bruk for avslapning og stresslindring. Vanilje kan ha beroligende effekter på kroppen. Det kan redusere hyperaktivitet og rastløshet, stille nervesystemet og senke blodtrykket. Det ser også ut til å bidra til å lindre angst og depresjon, og kombinerer avslapning og et oppløftende humør. Når den brukes i aromaterapi, har vanilje eterisk olje en beroligende natur, forbedrer søvnkvaliteten og behandler flere søvnforstyrrelser. Denne lukten har vist seg å ha antioksidant, anti-inflammatoriske og avslappende egenskaper. Denne duften er en kraftig antioksidant, anti-inflammatorisk og avslappende. Vaniljeolje hjelper til med å lindre spenninger og roe sinnet, og hjelper deg å sovne raskere og holde deg i søvn lenger.




JASMINE Essential Oil

En søt blomsterduft, jasmin ser ut til å ha alvorlige søvnfremmende egenskaper. Forskning viser at jasmin forbedrer søvnkvaliteten, reduserer urolig søvn og øker våkenhet på dagtid. En studie fra 2002 viste at jasmin ga disse søvnfordelene, og senket angst enda mer effektivt enn lavendel. Jasmin er et sterkt avslappende middel og veldig beroligende for hjernen. Studier har vist at sjasminolje er et naturlig søvnhjelpemiddel som hjelper hjernen med å frigjøre mer Gaba, et kjemikalie som fremmer hvile og lindrer angst. Jasmines søte duft kan hindre deg i å vri deg om natten og forhindre avbrutt søvn.




Rose Geranium

Rose Geranium eterisk olje er mye brukt for å hjelpe pasienter med å oppleve en rolig og dyp søvn. Denne oljen balanserer hormon, lindrer stress og depresjon og reduserer betennelse og irritasjon. Det er også bevist å forbedre den generelle sirkulasjonen. Geranium Essential Oil har en søt, floral duft som beroliger og avslapper kropp og sinn. Dens roselignende aroma anses som en skånsomt avslappende effekt på humøret og fungerer som et naturlig antidepressivum. Perfekt for å berolige sjelen og hjelpe deg med å sovne og føle deg fornøyd.




Neroli Essential Oil

Neroli eterisk olje er et fantastisk søvnmiddel, siden dets hypnotiske og beroligende egenskaper kan hjelpe til med å slappe av sinnet og lindre søvnløshet, sorg og fortvilelse. Neroli er kjent for å fremme en avslappet og lett hypnotisk følelse og kan være en nyttig katalysator for klare drømmer og vekke kreativitet. Den hjelper søvnen på grunn av dens beroligende egenskaper og funksjonalitet som naturlig beroligende middel.


Vetiver Oil

Vetiverolje er mindre behagelige aromaer og mer om den rene effekten. Med sin dype, jordaktige lukt er vetiverolje kanskje ikke for alle, men det fungerer og gir resultater. Hvis du ikke kan slutte å dvele ved dagens hendelser og senke tankene dine ned til en avslappet tilstand, er vetiverolje sannsynligvis det du trenger. Den beroligende magien til Vetivers aroma er en kraftig søvn, og du vil bli overrasket over hvor raskt bekymringene dine begynner å smelte bort med vetiverolje i sengen for natten.

Eucalyptus Oil

Som peppermynteolje, kombinerer eukalyptusolje en naturlig avslappende aroma med kraftige sinus-rensende egenskaper som er til nytte for folk som har problemer med å sove. Eukalyptus eteriske olje kan bidra til å fremme beroligende effekter og skape en innbydende atmosfære ved å redusere angst og lindre overbelastning for en god natts søvn. Forbedre søvnkvaliteten. I en studie rapporterte deltakere som spredte eterisk eukalyptusolje på soverommene at de sovnet raskere og opplevde færre oppvåkninger i løpet av natten.


Valerian Oil

Sist men ikke minst er valerianolje, kjent for å ha en dypt beroligende effekt generelt. Valerian er en ingrediens i mange natte-teer av akkurat denne grunnen. Som merian vil valerianolje sørge for at du sover godt og sover. Valerianrot er et av de kraftigste kosttilskuddene og eteriske oljene for søvn. I oljeform er den ekstremt beroligende og fremmer tretthet og avslappende søvn. Det er ofte en behandling for søvnløshet hvis det er en bekymring for deg.


Besøk vår nettbutikk


Når den første prøven bruker essensielle oljer for søvn, legg umiddelbart merke til deres beroligende fordeler. Å innlemme essensielle oljer i sengetidsrutinen din kan forbedre søvnmønsteret ditt betydelig, redusere søvnløshet og indusere dypere søvn. På toppen av det, vil hjernen din assosiere den spesifikke lukten med å sovne, og den vil slappe av raskere.


Eteriske oljer fungerer kanskje ikke for alle, og en person må kanskje prøve flere før du finner en som fungerer best for enkeltpersoner; men når du først finner den riktige oljen (eller oljene!) for deg, trenger du ikke lenger å bekymre deg for å ha gjesp midt på dagen!!




*Denne artikkelen er en retningslinje og bør ikke betraktes som medisinsk råd. Spør legen din før du implementerer essensielle oljer i behandlingsplanen din.


112 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page