top of page
Forfatterens bildeRoslinda Schwencke

Hvorfor er det viktig å bruke bæreolje i vår daglige skjønnhets- og helserutine?


Det er et merkbart skifte mot naturlige rettsmidler over hele verden. Carrier oljer er best å svare for konsentrert og effektiv pleie; de er også veldig skånsomme og gir helhetlige fordeler, borte fra kjemiske løsninger.


Trendkonseptet med essensielle oljer og bæreroljer har vært der siden alderdomsmiddel ble oppfunnet og brukt for århundrer siden, og det er derfor det er viktig og fordelaktig å investere i bæreroljer. Eteriske oljer utvinnes fra planter. Bæreoljer har sine egenskaper og terapeutiske fordeler, som påvirker hudfarge og helse. Alt av dem inkluderer essensielle fettsyrer. Så å velge riktig bærerolje er like viktig som å velge riktig eterisk olje.


De fleste bæreroljer er duftende, men noen er det ikke. Så de egner seg godt til alle konsentrerte eteriske oljer og er enkle å mikse og matche. Bare tenk på at duften av alle stoffer skal blandes uten en illeluktende olje. Den eneste å tenke på for oljene for å forbedre akne, noe for å berolige tørr hud eller de beste massasjeoljene som finnes? Det skal mye til å eksperimentere før du finner riktig olje for huden din! Ikke alle oljer gir gode bæreroljer. Du bør unngå å bruke smør, vaselin og mineralolje.


Hvis du vil slappe av og roe ned det stressede sinnet, gjør eteriske oljer underverker, men når det kommer til sunn og glødende hud, fungerer bæreroljer best hele året, men er best gunstige om vinteren. Bæreoljer har disse fordelene siden de er tette og absorberer raskt inn i huden. De gir næring til huden din fra innsiden uten bivirkninger. Derfor kan de trygt brukes av brukere med sensitiv hud.


Hvorfor er det så gunstig å bruke Carrier Oils?


Bæreoljer er grønnsaker fra frø, nøtter eller kjerner. Plantebaserte bæreroljer har mange fantastiske, naturlige egenskaper som gjør dem essensielle i ethvert godt hudpleieprodukt eller rutine. Hver bærerolje tilbyr forskjellige egenskaper og egenskaper og inneholder essensielle fettsyrer, antioksidanter, anti-inflammatoriske forbindelser, vitaminer, mineraler, næringsstoffer, antioksidanter og hudhelbredende vitaminer.


De kan brukes av ulike grunner og hjelper med hydrering, kollagenproduksjon, hudtone, beroligende irritert hud og reparere solskader. Å finne bæreroljer med mye olje ga et høyt oljeinnhold absorberes raskere inn i huden din, noe som betyr at huden din føles uten fet etter påføring.


Hvis du er interessert i å bruke bærerolje som en del av rutinen for eteriske oljer, les gjennom denne listen over bæreroljer og deres spesifikke bruksområder og fordeler. Bæreroljene dine er viktige for å perfeksjonere hudpleieregimet ditt, enten du vil ha noe å bruke i tillegg til de vanlige hudpleieproduktene dine eller alene lokalt direkte til huden din. Bæreoljer har sine egenskaper og terapeutiske fordeler, som påvirker hudfarge og helse. Å velge riktig bærerolje er like viktig som å velge riktig eterisk olje. Det gir volum til din

høyytelses ingredienser.



En liste over bæreroljer kan brukes i blandinger av eteriske oljer, hudpleieregimer, leppepomade, hårpleieprodukter, lotioner, såpe og mer.

TYPER BÆREOLJER OG DERES KOMEDOGENE VURDERING

Listen er omfattende, men vi vil trekke frem noen i dette innlegget. Noen av disse oljene er svært komedogene (de tetter porene), noen er moderate, mens noen ikke tetter porene i det hele tatt, f.eks. hampfrøolje.


Comedogenic Scale

Skalaen bruker et nummereringssystem fra 0 til 5. Hvordan tallene rangerer på skalaen:

0 – ikke-komedogen og vil ikke tette porene dine.

1 – svært liten sjanse for at oljen vil tette porene dine.

2 – moderat lav sjanse for tette porer eller hudreaksjon.

3 – moderat sjanse avhengig av hudtype.

4 – ganske høy sjanse med mindre med god toleranse for hudtypefaktor

5 – høy sannsynlighet for tilstopping av porene


Plantebasert bæreroljeliste med komedogen rangeringsskala

Abyssinian Seed Oil 0

Jojoba Oil 2

Acai Berry Oil 2

Karanja Oil 2

Almond Sweet Oil 2

​Kiwi Seed Oil 1

Andiroba Seed Oil 2

Kukui Nut Oil 2

Apricot Kernel Oil 2

​Macadamia Nut Oil 2-3

Argan Oil 0

​Maracuja Oil 1-2

Arnica Oil 2

​Marula Oil 3-4

​Avocado Oil 3

Meadowfoam Seed Oil 1

​Babassu Oil 1-2

​Milk Thistle Seed Oil 1

​Baobob Seed Oil 2

Moringa Oil 3-4

Blackberry Seed Oil 0-1

Neem Oil 1-2

​Black Cumin Seed Oil 2

Olive Oil 2

​Black Currant Seed Oil 2

Palm Oil 4

Black Raspberry Seed Oil 1-2

Palm Kernel Oil 4

Blueberry Seed Oil 0-1

Papaya Seed Oil 2-3

Borage Oil 2

Passionfruit (Maracuja) Seed Oil 1-2

Brazil Nut Oil 2

Peach Kernel Oil 2

Broccoli Seed Oil 1

Pecan Oil 2

Buriti Oil 2

Perilla Oil 1-2

Cacay oil 1-2

Amaranth Oil 2-3 naturally contains high amounts of squalene.

Calendula Oil 1

Pistachio Oil 0

Camelina Oil 3-4

Plum Kernel Oil 1-2

Camellia Oil 2-3

Pomegranate Oil 1

Canola Oil 4

Prickly Pear Seed Oil 1-2

Carrot Seed Oil 3-4

Red Raspberry Seed Oil 0-1

Castor Oil 1

Rice Bran oil 2

Chamomile Oil 2

Rosehip Seed Oil 1

Cherry Kernel Oil 2

Sacha Inchi Oil 1

Chia Seed Oil 3

Safflower Oil 1

Cloudberry Seed Oil 1

Sea Buckthorn Oil 1

Coconut Oil 4

Sesame Seed Oil 3

Corn Oil 3

Shea Oil 0-2

Cottonseed Oil 3

Soybean Oil 4-5

Cranberry Seed Oil 2

Strawberry Seed Oil 1

Cucumber Seed Oil 1

Sunflower Seed Oil 0-2

Date Seed Oil 3

Squalane Oil 0-1

Elderberry Seed Oil 1-2

St John’s Wort Oil 0

Evening Primrose Oil 2-3

Tamanu Oil 2

Fenugreek Oil 0

​Tea Seed Oil 2

Flax Seed Oil 4

Tomato Seed Oil 2

Goji Berry Seed Oil 0-1

Trauma Oil (arnica, calendula & St.John's wort)

​Grapeseed Oil 1-2

​Vegetable Glycerin (coconut or palm oils)

Guava Seed Oil 1-2

Walnut Oil 1-2

Hazelnut Oil 1

Watermelon Seed Oil 0-1

Hemp Seed Oil 0

Lanolin Oil 2

Mustard Seed Oil 2-3

Wheat Germ Oil 5

Hver olje har forskjellige fordeler for huden din, så det er viktig å undersøke før du bruker en ny olje. Kokosolje stimulerer kollagenproduksjonen og helbreder sår. Jojobaolje kan balansere overdreven oljeproduksjon, og gi deg en jevnere hudtone. Hvilken type bærerolje du velger avhenger av ønsket resultat.

Plantebasert bærerolje smørliste med komedogen rangeringsskala

Almond Butter na

Kokum Butter 0-1

Avocado Butter na

Macadamia Butter 2-3

Babassu Butter 2

Mango Butter 2

​Cocoa Butter 4

Mowrah Butter (Madhuca Latifolia) 0

Coconut Butter 4

Olive Butter 2

Cupuacu Butter(Theobroma grandiflorum) 4

Sal Seed Butter (Shorea Robusta) 1

Hemp Seed Butter na

Shea Butter 2


Hvordan fungerer fordelene med naturlige bæreroljer?

Carrier-oljer lar folk nyte fordelene ved å påføre eteriske oljer på huden uten å oppleve irritasjon og andre hudsymptomer. Mange bæreroljer har terapeutiske egenskaper. Ulike kombinasjoner av bærer- og essensielle oljer kan ha unike helsefordeler. Plantebaserte bæreroljer har fantastiske, naturlige egenskaper som gjør dem essensielle i alle gode hudpleieprodukter eller rutiner. Eteriske oljer eller andre oljeløselige høyytelsesingredienser blandes og fortynnes inn i bæreroljen for å få mest mulig ut av dem og få riktig forhold og konsentrasjon. Bæreoljer gjør mye mer enn å gi volum til dine høyytelsesingredienser – de har også fantastiske kvaliteter!


  • Plantebaserte oljer er mykgjørende, som mykner og jevner ut huden, noe som bidrar til å forbedre tekstur og hudfarge. Fettene og oljene i disse planteoljene bidrar til å fylle lipidbarrieren mellom cellene, og oppmuntrer til fuktig og sunn hud.

  • Naturens mor (Mother of Nature) - de kan også gjøre underverker - noen bæreroljer kan forbedre penetrasjonen gjennom huden, cellene og blodstrømmen. Dette hjelper huden med å absorbere høyverdige, høyytelses aktive ingredienser slik at de kan gå på jobb der det trengs.

  • Men hva gjør bæreroljer så viktige for helsen og velværet til huden vår? Har fettsyreinnhold.

  • Naturlige fettsyrer er grunnleggende næringsstoffer som vi trenger for å overleve. Noen av disse fettsyrene produseres i kroppen vår, men mange er det ikke, og vi må få dem fra det ytre miljøet. Vi gjør dette gjennom tingene vi får i oss og legger på huden vår. Fettsyrer er essensielle fettsyrer.

  • Vi kaller disse fettsyrene essensielle fettsyrer, som er disse essensielle fettsyrene som er avgjørende for en sunn funksjon av kroppen vår. Når de påføres lokalt, gir de næring, næring og etterfylling av huden vår. Du vil finne disse essensielle fettsyrene i overflod i mange bæreroljer, spesielt omega-3 og -6 essensielle fettsyrer.

  • Hver bærerolje er unik fordi hver har sin nøyaktige mengde og balanse av essensielle fettsyrer, en rekke vitaminer og andre spesielle naturlige forbindelser.

  • Noen oljer fungerer bedre med ulike hudtyper og tilstander; hver av dem vil ha applikasjoner de er ideelt egnet for og forstå hvordan huden din fungerer.

  • Bæreoljer kan variere mye i konsistens, absorpsjon, aroma, holdbarhet og andre egenskaper. Carrier-oljer kan blandes for å endre eller kombinere egenskapene deres, slik at du kan mikse og matche til du fukter og finner blandingen som passer for deg!


Bæreoljer er planteoljer og fett ekstrahert fra nøtter, frø og fruktkjøtt ved hjelp av kaldpressing, maserasjon eller CO2-ekstraksjonsmetoder – og grunnlaget for mange naturlige hudpleieprodukter. Carrier-oljer er fullpakket med nærende og revitaliserende egenskaper, siden de er rimeligere; de bidrar også til å holde kostnadene nede samtidig som de leverer et trygt, stabilt og effektivt produkt. Det fine med bæreroljer er at de er kjernen i de fleste kosmetikk- og hudpleieprodukter, enten det er sjampo, balsam, såpe, krem, lotion, skrubb, balsam, smør, serum eller rensemiddel!

Hvordan ekstraheres bæreroljer?


Kaldpressing er en prosess som ikke involverer noen kjemikalier. Nøtterfrø som oljen må utvinnes fra, presses under en horisontal presseanordning kjent som utdriveren. Ved kaldpressing er det ingen rester, og oljeproduksjonen er mye renere med mye høyere konsentrasjon av naturlig farge og aroma.


Hvordan velge bæreoljen du trenger?

Å kjenne til disse bæreroljene er en av de mest verdifulle og givende fordelene med din naturlige hudpleierutine. Det er mye å velge mellom, og de fleste egner seg for eterisk olje. Vurder et par ting før du velger en. Lette, tunge, bleke og mørke oljer kan absorberes raskt eller sakte i huden. Noen oljer har en nøytral duft, og andre med en sterk aroma.


  • Lukt: Noen få bæreroljer har en tydelig lukt. Når det legges til eterisk olje, kan det endre aromaen.

  • Absorpsjon: Huden din kan absorbere noen bæreroljer bedre enn andre.

  • Hudtype: Avhengig av din hudtype, kan noen oljer irritere eller forverre en hudtilstand, for eksempel akne.

  • Holdbarhet: Noen bæreroljer kan lagres lenger enn andre uten å bli dårlige.

  • Allergisk mot nøtter, bør du ikke bruke oljer fra trenøtter. Dette inkluderer søt mandelolje, arganolje og aprikoskjerneolje. Det finnes spesialistoljer som havtorn, piggetefrøolje og kiwifrøolje som er ideelle for ansiktsprodukter med høy ytelse, og oljer som kan brukes som et alternativ hvis du vil unngå nøtter eller andre ingredienser som kan påvirke allergier.

  • Bruk tid på å lukte på dem, påføre dem på huden din på forskjellige steder for å observere hvordan det føles, hvor raskt eller sakte de absorberer, hvordan følelsen endrer seg over tid og legg merke til noe spesifikt som skjer.

  • Oppbevar bæreroljer på et kjølig, mørkt sted, helst i kjøleskap.


Slik utfører du en patch-test:


  • Tilsett en liten mengde bæreolje på innsiden av håndleddet eller rett under øret.

  • Dekk oljen med en bandasje. Kom tilbake på området etter 24 timer.

  • Hvis irritasjon oppstår, skyll grundig og unngå fremtidig bruk.

  • Hvis du er allergisk mot trenøtter, ikke bruk oljer fra trenøtter. Dette inkluderer søt mandelolje, arganolje og aprikoskjerneolje.


Når du fortynner eteriske oljer med bæreroljer, følg disse retningslinjene for fortynning.


For voksne:

2,5 prosent fortynning: 15 dråper eterisk olje per 6 ts bæreolje

3 prosent fortynning: 20 dråper eterisk olje per 6 teskjeer bærerolje

5 prosent fortynning: 30 dråper eterisk olje per 6 teskjeer bærerolje

10 prosent fortynning: 60 dråper eterisk olje per 6 teskjeer bærerolje


For barn:

0,5 til 1 prosent fortynning: 3 til 6 dråper eterisk olje per 6 teskjeer bærerolje


Bæreoljer gjør det mulig å bruke eteriske oljer trygt. De hjelper også med å gi næring og fuktighet til huden din. Ikke alle oljer gir gode bæreroljer. Du bør unngå å bruke smør, vaselin og mineralolje. Ulike oljer er bedre egnet til spesifikke hudtyper og tilstander, og de kan fungere godt enten huden er tørr eller fet, sensitiv eller kombinasjon, moden eller skadet.


Det er så mange bæreroljer å velge mellom, med et så bredt spekter av egenskaper og kvaliteter at du med riktig kunnskap kan finne de som passer deg og din hud perfekt.


Oljer kan være lette og tynne, som hasselnøtt- eller nypeolje, absorberes raskt i huden og passer for alle hudtyper. Eller de kan være tykkere og rikere, som avokadoolje og macadamianøtteolje, som er veldig nyttige for tørre, dehydrerte og modne hudtyper. Noen bruker lang tid på å absorbere, for eksempel søt mandel- og druekjerneolje, noe som gjør dem mer nyttige for massasje.

Uansett hvilken olje du velger, unngå å bruke den på leppene, øynene eller andre sensitive områder etter at den har blitt blandet med eterisk olje. Du kan imidlertid trygt bruke bæreolje alene på disse områdene.



Kollesjon av bærer- og eksotiske oljer er nøye utvalgt for å levere naturens rikeste gaver av moder natur til ditt ansikt, hår og kropp.

Hver rik dråpe av våre oljer gir næring, etterfyller og pleier kroppen din, og leverer essensielle fettsyrer for å berolige, balansere og fukte. Bruk som bærerolje for dine favoritt essensielle oljer, glatt direkte inn i huden eller håret, eller lag produkter. Å kombinere bærer og essensielle oljer gjør hår- og hudpleieprodukter enkle uten stygge kjemikalier.

Føl deg tatt vare på, bortskjemt og fornyet direkte fra naturen.




Kommer snart med Listen over bæreroljer og deres spesifikke bruksområder og fordeler.


Studied at The School of Natural Skincare International. Reference: Holistic Health Herbalist, Healthline, Medical News Today


Informasjonen på denne nettsiden har ikke blitt evaluert av FDA og er ikke ment å diagnostisere, behandle, forebygge eller kurere noen sykdom.

22 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page